Narrowcasting als kunst

Het Luxe City Center Hotel in Los Angeles, V.S., heeft narrowcasting naar een hoger niveau getild. Het hotel gebruikt het Studio Montage en Video Rail narrowcasting systeem. Dit systeem wordt hier niet gebruikt om gasten te informeren, maar als kunst!

De schermen zijn geplaatst op strategische plekken in het hotel waar vaak gasten komen. Het doel van deze schermen is de hotelgasten een ‘visuele en emotionele ervaring’ te geven. Men ontwikkelde een geanimeerde versie van Van Gogh’s bekende schilderij De Sterrennacht. Dit ‘bewegende’ schilderij is te zien op schermen bij de receptiebalie van het hotel. Verder hangen er nog 168 schermen door het hotel verspreid, ieder scherm heeft andere beelden die passen bij de sfeer van de locatie.

Hoe werkt dit systeem dan eigenlijk? Heel simpel: men bewerkt schilderijen van allerlei kunstenaars tot animaties, deze worden opgeslagen als videobestand. Door middel van de USB-poort op het scherm kunnen deze filmpjes worden afgespeeld. Ieder scherm kan hierdoor unieke videobeelden afspelen die ongeveer 45 minuten duren.

We kennen inmiddels veel geavanceerde narrowcasting systemen waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van content op een USB-stick. Technisch gezien is deze narrowcasting dus niet echt vernieuwend, maar de content is dit wel!

Bekijk in het filmpje hieronder hoe deze beelden eruit zien!

Bron: Mirte Kurpershoek


Contact
Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s