’s Werelds grootste virtuele rif

virtueelrifOp de Queensland University of Technology in Australië heeft MultiTouch Ltd. ’s werelds grootste interactieve multitouch installatie aangekondigd.

De installatie bevat maar liefst 48 55-inch multitouch monitoren met ultradunne rand waarmee een soort box -ook wel The Cube genoemd- gevormd wordt. De 1400 m² grote Cube bevat een aantal educatieve zonens, inclusief een twee verdiepingen hoog virtueel rif.

De multitouch schermen gecombineerd met een vooruitstrevende Panasonic projectie zorgen voor een complete onder water ervaring.

Door het aanraken van 1 van de 25 schepsels in het rif verschijnt er een pop-up met informatie over het desbetreffende dier. Gebruikers kunnen op deze manier hun kennis over zeedieren op een leuke manier verbreden. Het handige van multitouch is dat iedereen tegelijk overal het scherm aan kan raken en je dus niet op je beurt hoeft te wachten.


Naast het feit dat het virutele rif alleen al prachtig is om naar te kijken kun je een interactieve ervaring aangaan met het leven in de zee en zo spelenderwijs vanalles te weten komen over de onderwaterwereld.

Mocht je binnenkort in Brisbane zijn, neem dan vooral een kijkje op de universiteit. Mocht Australie iets te ver zijn; in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam kun je een digitale naamvis maken in het Oceanium!

Bron: Hester Naaktgeboren

Contact

Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Referenties:

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s