Interactief billboard ‘The Dunk Tank’

dunktank‘The Dunk Tank’ op Times Square is het nieuwste, meest geavanceerde voorbeeld van een digitaal billboard dat gebruikt maakt van social media en gebaar-herkenning. Het medium is een kruising tussen advertentie en entertainment, waardoor de term ‘advertainment’ is ontstaan. En niet voor niks, want het werkt en het is nog leuk ook!

In het ‘Memorial Day’ weekend werd de Times Square Dunk Tank gelanceerd voor een enorm publiek. Een verkleedde omroeper nodigde locals en toeristen uit om of de ‘Painted Lady’ of de ‘Strong man’ een handje te helpen met dunken.
Spelers konden via Twitter stemmen op hun favoriet, waarna hun tweets live werden uitgezonden op het gigantische HD scherm op Times Square. De stemmen werden opgeteld en het publiek hielp mee om de virutele bal naar het doel te meppen, schoppen of duwen, waarna de verliezer in het zwembad viel a la Showbizzquiz vandaag de dag!

De uitdaging

De aandacht van mensen op digitale media in publieke ruimtes richten.

De oplossing

Het publiek de media maken!

De resultaten

Een dagelijks gemiddelde van 18.000 actieve deelnemers, 1.620.000 actieve deelnemers en 1.500.000 geschatte sociale verwijzingen binnen 3 maanden.

Je kunt je voorstellen dat het een leuk gezicht is om een grote groep mensen in de lucht te zien springen, helemaal als je jezelf op een inmens groot billboard ziet op Times Square! Mocht je binnenkort naar New York gaan is het zeker het proberen waard.

Bron:
Hester Naaktgeboren

Contact

Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Referenties:

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s