Wetenschap introduceert snelste draadloze internet ooit: 100 gigabits per seconde

supersnel_internetWetenschappers hebben het snelste draadloze internet ooit gecreëerd. Ze verstuurden informatie draadloos met een snelheid van 100 gigabits per seconde. Een wereldrecord.

Het wereldrecord werd bewerkstelligd in een laboratorium van het Karlsruhe Institute of Technology. De onderzoekers verstuurden informatie draadloos van punt A naar het 20 meter verderop gelegen punt B. Dat gebeurde op een frequentie van 237,5 GHz, met een snelheid van 100 gigabits per seconde. Onderzoeker Ingmar Kallfass legt graag uit hoe snel dat werkelijk is. “Met een snelheid van 100 gigabits per seconde is het mogelijk om de inhoud van een blu-ray of vijf ‘gewone’ dvd’s binnen twee seconden van het ene naar het andere apparaat te versturen.”

Hoe werkt het?

De onderzoekers maakten gebruik van de laatste technieken om deze topsnelheid te behalen. Zo combineerden ze met behulp van zogenoemde data symbols meerdere bits die vervolgens tegelijkertijd verstuurd konden worden. Daarnaast creëerden de onderzoekers met behulp van lasers een elektrisch signaal dat met behulp van een antenne verstuurd werd.

Alternatief

Deze manier van draadloos internetten zou een goed alternatief zijn voor glasvezel. Met name op het platteland waar de aanleg van glasvezel met het oog op de weinige mensen die er gebruik van gaan maken vaak te duur is.

Hoe lang dit record overeind blijft? Waarschijnlijk maar even. De onderzoekers laten weten dat het mogelijk moet zijn om data met een snelheid van 1 terabit per seconde te versturen. Waarschijnlijk duurt het dan ook niet lang voordat de onderzoekers dat gaan demonstreren.

Bronmateriaal:
World Record: Wireless Data Transmission at 100 Gbit/s” – KIT.edu
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van het Karlsruhe Institute of Technology.

Contact

Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Referenties:

Over Peter Dousma

Just ask me...
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s