Narrowcasting succesvol voor scholen

Jongeren anno 2016 zijn extreem georiënteerd op schermen. Ze groeien dan ook op jonge leeftijd al op met smartphones, laptops en tablets. Scholen spelen daar inmiddels op in door schoollaptops in te voeren en lesprogramma’s in een ‘cloud’ te plaatsen. Er zijn zelfs scholen die iPads inzetten, waar alle schoolboeken op staan. Zo hoeven leerlingen geen zware rugtassen meer te dragen. De wereld digitaliseert en het onderwijs digitaliseert mee. Daar past narrowcasting mooi bij.

Zoals gezegd focussen leerlingen zich automatisch op schermen. Een melding op een scherm in de centrale hal zal niet gauw genegeerd worden. Wat kunnen scholen nu op die schermen vertonen?

Roosters en roosterwijzigingen

Was er vroeger een wijziging in het rooster, omdat docent A ziek was? Dan hing er een briefje in de hal. De één zag het en vertelde het door, de ander liep achteloos naar het lokaal om er daar achter te komen dat de les verviel. Wijzigt het lokaal, vanwege lekkage, door tocht of door wat dan ook? Dit soort informatie kan allemaal helder en snel worden weergegeven op de narrowcastingschermen. De schermen vallen op, waardoor leerlingen er niet omheen kunnen.

Activiteiten en schoolfeesten

Men kan de schermen ook inzetten voor reclame. Werkgroep X organiseert een schoolfeest, de redactie van de schoolkrant zoekt nieuwe redacteurs of er worden vrijwilligers gezocht voor het vluchtelingenproject van de gemeente. Dit soort oproepjes en uitnodigingen kunnen docenten en leerlingen opvallend vertonen via de schermen. En dan niet als statische tekst. De tekst kan mooi opgemaakt worden met foto’s, plaatjes, animaties of zelfs video’s.

Actuele bustijden

Ook praktische informatie zoals de actuele bustijden of het weer op buienradar (voor leerlingen die nog een stuk moeten fietsen) kan men op de schermen plaatsen.

Grapjes en opvrolijkers

Leerlingen kunnen een grapje of een ‘opvrolijker’ wel waarderen. Een docent van de maand met een kroon op z’n hoofd, een grappige foto van het schoolplein, moppen en andere geinige uitingen kunnen allemaal op het scherm verschijnen. Eventueel kan de school zelfs een Social Media-koppeling naar het scherm maken, zodat leerlingen tweets en reacties kunnen plaatsen via hun telefoon. We raden wel aan de teksten in de gaten te houden, om geen onrespectvolle uitingen te verspreiden.

Kortom, er is van alles mogelijk. Narrowcasting biedt een uitstekend communicatiemiddel voor scholen. De doelgroep wordt hoe dan ook aangesproken.


Contact

Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Referenties:

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Artikel, Producten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s