5 Redenen voor narrowcasting

Narrowcastingschermen zijn inmiddels overal te vinden. Op straat, in winkels, in ziekenhuizen, in scholen en op nog op veel meer plekken. Je kunt natuurlijk adverteren met narrowcasting, maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk. We geven in deze blog vijf redenen om narrowcastingschermen te gebruiken.

1. Reclame maken

Narrowcastingschermen worden wereldwijd het meest gebruikt om te adverteren. Vooral omdat adverteerders de schermen strategisch kunnen plaatsen. De schermen vangen de aandacht sneller dan traditionele billboards, omdat ze kunnen bewegen en lichtgevende schermen nu eenmaal de aandacht trekken. Adverteerders kunnen daarnaast hun boodschap aanpassen op het moment van de dag. ’s Ochtends is het aantrekkelijker om een croissantje in de spotlights te zetten dan ’s avonds. ’s Avonds kan men dan weer verleid worden met een restaurantdeal. Narrowcasting is breed inzetbaar en kan volledig worden aangepast aan de doelgroep en de tijd van de dag.

2. Informatief

Men kan ook narrowcastingschermen informatief inzetten. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de grote stations in Nederland. Je ziet de bus- en treintijden, de tussenstand van de Tour de France, de weersvoorspellingen of korte nieuwsitems. Narrowcastingschermen kunnen ook lokaal nieuws verspreiden, zoals een opsomming van de komende activiteiten in de stad/het dorp, een leuk project of een prachtige wandelroute.

3. Klantenservice

Narrowcastingschermen kunnen ook de klantenservice verbeteren. In wachtkamers waar mensen wat langer moeten wachten, kunnen ze de tijd doden door leuke of interessante video’s te bekijken. Maar ook praktische informatie past op de schermen: de verwachte wachttijd, waarschuwingen over hooikoorts of teken in het bos, etc. In fastfoodrestaurants kunnen mensen in de rij alvast kijken wat ze willen bestellen en bij de gemeente leest men hoe ze hun nieuwe woonadres nu ook online kunnen inschrijven.

4. Kunst

Ook kunstenaars maken publiekelijk gebruik van narrowcastingschermen. Met videokunst (dan wel niet geëngageerd) of om musea in het zonnetje te zetten. Of architecten die hun droomplannen vertonen voor een kavel. Tijdens festivals kunnen schermen een sfeerimpressie geven en tussendoor reclame maken voor andere cultuur-, muziek- of kunstfestivals. Schermen kunnen ook verfraaien. Kunst maakt nieuwsgierig. Wie heeft het gemaakt? Wat mooi! Wat zou het betekenen?

5. Meepraten

Schermen worden ook nog weleens ingezet om participatie te bevorderen. Op de schermen ziet men discussiepunten, waar men ook direct op kan reageren door bijvoorbeeld een tweet te sturen. In Kopenhagen zetten ze narrowcastingschermen in om mensen te laten meepraten over de klimaattop. Mensen konden zelf een video opnemen en die via de schermen laten vertonen.

Conclusie: narrowcastingschermen zijn multi-inzetbaar.


Contact

Wilt u meer informatie over narrowcasting en wat narrowcasting voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Chaboma Solutions B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
T: 088-9090400
F: 088-9090499
E: info@chaboma.nl
W. www.chaboma.nl

Onze medewerkers beantwoorden graag eventuele vragen die u nog heeft.

Referenties:

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s