Narrowcasting, de betaalbare regionale tv reclame

Dit jaar bestaat de tv reclame precies 50 jaar. De formule van tv reclame is eenvoudig: er wordt succesvol ingespeeld op herkenbaarheid door de kracht van herhaling. Narrowcasting heeft in grote lijnen hetzelfde principe, echter is dit veel gerichter op de regionale doelgroep. Narrowcasting is de betaalbare regionale tv reclame die de doelgroep zeker bereikt.

Het feit dat Loeki de Leeuw Abraham ziet, is het bewijs dat TV reclame aanslaat bij het publiek en daarmee een succesvolle marketing formule is. Reclames als ”Geen Bommetje”, “Even Apeldoorn Bellen” en Bedenk Goed Wat Je Met Je Laatste Rolo Doet” spreken tot ieders verbeelding. Ook al zijn deze reclames al enige tijd niet meer in beeld, iedereen kent het nog en spreekt er zelfs over. Het doel voor deze bedrijven is duidelijk bereikt.

Is tv reclame de juiste investering voor regionale bedrijven?

Voor de bedrijven die hun doelgroep in de regio zoeken, is landelijke tv reclame een veel te dure en kosten verslindende investering. De doelgroep zal worden bereikt, maar ook de mensen waarvoor het niet bestemd is en daarvoor wordt wel betaald. Een keuze om te adverteren op regionale televisie lijkt dan een logische oplossing maar ook dit rendement is niet erg hoog. Uitzonderingen zullen de regel bevestigen dat regionale televisie wordt een stuk minder wordt bekeken. Dit maakt de investering hierop relatief duur en onrendabel. Er zijn een stuk voordeligere oplossingen!

De voordelige oplossingen voor regionale zichtbaarheid

De meest rendabele oplossing voor regionale zichtbaarheid is narrowcasting. Veel regionale MKB bedrijven kiezen voor deze stap omdat ze inzien dat deze formule een groot rendement oplevert. Narrowcasting is de vakterm voor het opbouwen van een digitale samenwerking met andere ondernemers uit de regio door middel van beeldschermen die in de bedrijfspanden kunnen worden opgehangen.

Op deze beeldschermen heeft het bedrijf volop mogelijkheden om zich door middel van content, afbeeldingen of bewegende beelden te profileren. Daarnaast is het mogelijk om bij collega ondernemers op het beeldscherm in de picture te komen. De samenwerking biedt ook mogelijkheden om alleen op beeldschermen van collega’s geprojecteerd te worden.

Narrowcasting biedt lokale ondernemers de voordelen die (regionale) tv reclame ook biedt in vorm van herkenbaarheid door de kracht van herhaling. Er kan gekozen worden om de marketingboodschap bij de collega ondernemers op diverse plaatsen te laten tonen. Deze “externe locaties” kunnen door de ondernemer zelf worden uitgekozen uit het netwerk. Deze “externe impulsen” worden dus diverse keren, 9 seconden lang, getoond op plaatsen waar de doelgroep veel komt.

Narrowcasting door Chaboma, de betaalbare regionale tv reclame

Het voordeel van Narrowcasting is dat het vele malen voordeliger is dan iedere tv reclame op de traditionele manier. Daarnaast wordt de doelgroep veel gerichter benaderd en heeft de deelnemende ondernemer hier een grote mate van vrijheid in. Chaboma heeft een uitgebreid narrowcasting netwerk in Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht. In het netwerk zitten veel topondernemers op A-locaties dus is er een zekerheid van voldoende exposure voor een rendabele investering.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat uw mogelijkheden zijn. Onze accountmanagers kunnen vrijblijvend met u afstemmen of deze samenwerking aansluit op uw marketingdoelstellingen.

Het succesvolle effect van tv reclame kan regionaal zeker effectief worden ingezet door narrowcasting, de betaalbare regionale tv reclame.

Over Chaboma

Chaboma Solutions De combinatie van een heldere visie, een ambitieus team en de vereiste expertise maakt Chaboma Solutions tot de aangewezen specialist in narrowcasting oplossingen.
Dit bericht werd geplaatst in Artikel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s